четвер, 5 грудня 2013 р.

                       

                            новорічні фантазії

Напередодні улюблених новорічних свят в Олександрівській районній бібліотеці для дорослих уже відкриті виставки: "Зимовий вернісаж" та "Прийшла зима біловолоса і казку нам принесла".
У читальному залі ви знайдете цікаві книги та журнали про звичаї та традиції українського народу в зимові свята, ось такі як "Звичаї нашого народу" Олекси Воропая, "Новорічні свята українців" О.Курочкіна, "Наш рік" С.Новака та ін. Виставки мають казковий вигляд бо оформлені творчими роботами, які представили талановиті учні Олександрівського НВК №2. Оригінальні учнівські творчі роботи не просто цікаві, вони захоплюють незвичністю виконання, технікою і матеріалами з яких зроблені експонати. Такі учні як Реп'яшник Віталій, Качалов Діма, Касаткіна Дарія, Кравченко Аліна, Черкас Олена, Міська Аліна, Свердел Альбіна, Поліщук Настя працюють в різних техніках: бумагопластика, поробки із макаронних виробів, мозаїка із яєчної шкаралупи, квілінг, шамбала (плетіння браслетів-оберегів), картини зі стразів, вироби із солоного тіста, пейс-ард (ікебани із серветок) та ін. А для Черкас Олени такі поробки переросли в хобі. Її роботи експонуються на виставках в щколі, в районній бібліотеці. Вона дарує свої роботи друзям, знайомим.
Вироби, зроблені власними руками завжди користуються популярністю.
В холі нашої бібліотеки представлена виставка "Свідки минулої епохи".
Після 1917 року різдвяні ялинки були більшовиками заборонені, але вже в 30-х роках традицію наряджати ялинку реабілітували. Перші прикраси для ялинок випустив завод з виробництва електричних ламп. Спеціальні виробництва з'явилися пізніше, спочатку в спеціалізованих цехах діючих скляних виробництв, а потім і на підприємствах.
Листівки минулих років здаються нам сьогодні домашніми, теплими і затишними, які оспівують мирне життя, повернення до сімейних свят, чистої скатертини і дзвінкіх келихів, до чистих рум'яних дітей, що займаються зимовими видами спорту. Новорічні листівки увійшли в життя незвичною красою. Однак, що б не було зображено на новорічній листівці, у людини, яка узяла її до рук, народжується відчуття свята, дитинства та чуда.
Запрошуємо вас до нашої бібліотеки.
Прийміть наші сердечні вітання з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай Новий рік та Різдвяна Зоря принесуть у вашу домівку веселий настрій, здоров'я, щастя, гучну колядку та зігріє радістю серце.
Щасливого Нового року та веселого Різдва! 

Немає коментарів:

Дописати коментар