четвер, 27 липня 2023 р.

 ЯК ПІДТРИМАТИ ПІДЛІТКА ПІД ЧАС ВІЙНИ

Підлітковий вік є першим перехідним періодом від дитинства до зрілості. Цей період є складним як для дитини, так і для її близьких. Саме в цей час відбувається інтенсивний і часто нерівномірний розвиток і ріст організму, особистісні новоутворення, стрімкий розвиток в емоційній та інтелектуальній сферах. Підлітки мають величезну потребу у самоствердженні, рівноправному і довірливому спілкуванні з ровесниками і дорослими.


Яким чином можна підтримати дитину-підлітка у кризових ситуаціях, які спричиняє війна? Цій темі було присвячене чергове засідання батьківського клубу «Родинне коло» під назвою «Коло думок: підлітковий вік», яке відбулося в комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради. Захід відбувся у межах проєкту «Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).
Говорити і слухати. А головне чути те, що дитина розповідає: про свої думки, почуття, сприйняття ситуації вчилися батьки під час спільної бесіди, а також обмінювалися цінними та цікавими порадами зі свого власного досвіду.

Немає коментарів:

Дописати коментар