понеділок, 13 березня 2023 р.

 #Спільно Творимо разом світ, безпечний для дитини.

Бути батьками під час війни – це бути просто людьми, зі своїми переживаннями та тривогами про дітей та майбутнє. Це ще той виклик, до якого нас не готували. Немає у світі книжок, в яких написані універсальні поради для всіх, як бути добрими батьками і допомогти дітям пройти воєнний період.

В умовах війни важливо зорієнтувати дитину в тому, що відбувається, які зміни її чекають (нова школа, помешкання і т.д.), які наступні кроки та на що варто сподіватися. Як допомогти дитині відновити відчуття безпеки та стабільності? Як бути хорошими батьками під час війни?  Цій темі було присвячене чергове засідання батьківського клубу «Родинне коло» під назвою «Крок за кроком: будуємо відносини, засновані на довірі» в КЗ «Центральна бібліотека». Захід відбувся у межах проекту "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні, що реалізується Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Учасники тренінгу  дізналися про 4 стадії стосунків «мама-донька» та розібралися як їх покращити. При цьому були використані техніки сімейної арт-терапії і арт-коучінгу. Під час гри  «Ти де?» — «Я тут!» присутні створили «сейф», куди дитина  зможе заховати свої страхи у формі зім’ятих папірців, шишок, клаптиків, малюнків. Вправа  «На щастя — На жаль»  дала учасникам уявлення про те, що вихід зі складної ситуації завжди є. Наприкінці заходу присутні поділилися  своєю думкою про те,  як підтримати та заспокоїти дитину під час військових дій створивши квітку побажань.


Немає коментарів:

Дописати коментар