середа, 15 березня 2023 р.

 Доброволець – це поклик серця!

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам'ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості в КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради для учнів Олександрівської філії КЗ «Олександрівський ліцей №1» проведено годину – презентацію «Вони для нас виборюють життя». Бібліотекарі ознайомили присутніх з історією сучасного добровольчого руху в Україні та причинами формування окремих незалежних батальйонів учасниками Майдану, котрі вирішили боронити державність на фронті. Учні переглянули документальний фільм «Ми знаємо своїх героїв… День українського добровольця».
Також для учасників заходу проведено огляд літератури «Добровольці – воїни світла».

З 7 по 14 березня у бібліотеці експонується тематична книжково – ілюстративна виставка «Доброволець – це поклик серця», яка містить книги про славетний шлях добровольчих батальйонів.
Ми повинні шанувати мужність та героїзм захисників незалежності, турбуватись про учасників добровольчих формувань та підтримувати таку важливу ініціативу громадськості

Немає коментарів:

Дописати коментар