вівторок, 8 листопада 2022 р.

 Об’єднує нас мова українська, із нею ми докрізь одна сім’я


«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива сходинка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття».
Цей відомий вислів класика української літератури Панаса Мирного в повній мірі розкриває величезне значення мови в житті кожної людини. Адже мова – це безцінний духовний скарб нації. Вона є найголовнішою ознакою народу, що дає йому право називатися нацією. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію.
Традиційно, День української писемності та мови ми відзначаємо 9 листопада. В 1997 році це державне свято було запроваджено Указом Президента на честь преподобного Нестора-літописця, з якого, як стверджують дослідники, і почалася писемна українська мова.
Долучаючись до відзначення Дня української писемності та мови, КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради оформила книжкову виставку «Українське слово проситься до тебе».
Створена виставка розкриває перед відвідувачами бібліотеки історію походження української мови, непростий шлях її розвитку, всю велич та красу рідної мови, а також знайомить з навчальною літературою, в якій розглядаються питання фонетики, орфографії, правопису та стилістики сучасної української мови.
Мова – це засіб відображення національної культури, розвитку і збереження духовної та матеріальної спадщини. Бережімо та плекаймо рідну, українську мову, адже це мова наших пращурів та мова наших нащадків!

Немає коментарів:

Дописати коментар