субота, 26 листопада 2022 р.

 Чорна тінь голодомору


Щоб нагадати всім про страшну трагедію нашого народу в читальному
залі КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради розгорнута книжкова виставка-пам’ять «Правда історії в долях людських», матеріали якої розповідають про злочинну акцію проти українського народу, яка болить і нагадує про себе й зараз. Також на виставці представлені матеріали про голод 1921-1923 років та причини і наслідки голодомору 1946-1947 років.
Напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів працівники бібліотеки провели для учнів ВСП ПТУ №16 годину–реквієм «Пам’ять породжує свідомість», під час якої розповіли про зумисне винищення української нації та причини Голодомору.

Особливо вразили юнаків та дівчат документальні матеріали , записані з розповідей людей нашого селища, які пережили голод. Тож ми повинні знати історію нашого народу і ніколи не забувати про Голодомор в Україні, щоб знову не повторилося це жахіття. Ведуча закликала присутніх вшанувати пам’ять убитих голодом – долучитися до акції «Запали свічку» та засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.
Вчитель ВСП ПТУ №16 Наталя Пономаренко нагадала юнакам та дівчатам, що треба свято берегти пам’ять про ті страшні події, усвідомлювати трагізм у долі рідного народу, сприяти зростанню патріотичних почуттів на засадах особистого розуміння історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар