четвер, 13 жовтня 2022 р.

 Лине козацька слава з далеких віків


В цей нелегкий час для України, згадуємо козаків – відважних і мужніх захисників, які в далекому минулому стояли на сторожі української державності.
До Дня українського козацтва, що відзначається в Україні 14 жовтня, працівниками КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради представлена книжкова виставка «Рідна земле моя, ти козацькою славою вкрита», присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні.
Про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх героїчну звитягу, походи, про життя та побут козаків на Січі, про славні звичаї, традиції та легенди можна дізнатися зі сторінок історичної, художньої та довідкової літератури.
Користувачі бібліотеки дізнаються з книг про становлення, розвиток та загибель Козацької української держави; познайомляться зі сповненими пригод і випробувань біографіями козацьких ватажків; довідаються про роль гетьманів на військовій та політичній арені; про сучасне козацтво та основи козацько-лицарського виховання.
Запрошуємо відвідати бібліотеку та ознайомитись з представленою виставкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар