вівторок, 23 серпня 2022 р.

 

Україна моя, калинова –незалежності правда свята

 День Незалежності України - важливий день для кожного українця, для тих, хто вважає себе патріотом України, стоїть на захисті українських кордонів, вболіває за Батьківщину та примножує її здобутки відданою працею.

 31-у річницю своєї незалежності Україна змушена відвойовувати, зі зброєю в руках боронячи від агресора власні території, відстоюючи право українців жити на своїй, Богом даній землі.

До дня Незалежності України біля приміщення комунального закладу «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради стартував марафон патріотичних заходів «Україна понад усе!»

В. о.  директора  книгозбірні Світлана Баклан звернулась до  всіх присутніх з привітальними словами та побажали їм щастя, миру, добра, злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає шлях до нового життя, до кращого майбутнього. 


Перехожі цікавилися виданнями, представленими на розгорнутій книжково-ілюстративній виставці «На хвилях надії єдина Україна», на якій література про історію і сучасність нашої держави, українську мову, обереги, символи країни. Корисними для присутніх став перегляд - утвердження «Україна найкраща, я знаю, серце так відчуває моє».

Жвавий інтерес викликала українознавча гра «Україна моя від «А» до «Я», що зібрала креативних, розумних та завзятих учасників. Гра дала змогу не лише позмагатись між собою, а й дізнатись багато корисної інформації про країну та її історичне минуле.

Присутні мали можливість перевірити свої знання під час патріотичного серпантину «Моя ти рідна, Україно!».  Вікторина зацікавила учасників динамічним і яскравим
перебігом, викликала пізнавальне заохочення


 Виставка робіт народних умільців  «Душею створена  краса» показала безмежний талант олександрівських  майстринь. Тут мешканці селища мали змогу помилуватися чудовими власноруч створеними виробами, побачити вишиті українські  рушники та картини.

Під час патріотичних  майстер-класів «З Україною в серці» учасники виготовляли власноруч блакитні сердечка з тканини, ляльки –мотанки в патріотичних кольорах, квітку незалежності.

На святковому плакаті «З днем народження, Україно!» гості свята залишали свої побажання. Згодом він вже майорів жовто-блакитними побажаннями миру та процвітання, довголіття та щастя нашій країні.

Звичайно, яке свято без світлин на згадку? Для цього приємного дійства працював фотомайданчик. Історично-патріотична панорама «Україна моя…»  з національним колоритом, стала чудовим фоном для яскравих та незвичайних світлин на згадку.

Бібліотекарі та гості долучилися до  флешмобу «Україна єдина».

Свято подарувало приємні моменти, спогади про історичні миті, роки, впродовж яких Україна відстоювала своє право бути вільною, незалежною. Нині триває боротьба за свободу, ідентичність та територіальну цілісність держави, а українські захисники на передовій відстоюють незалежність ціною власного життя.

Україна вистоїть, і перемога буде за нами!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар