четвер, 9 червня 2022 р.

 

Наша планета – колиска життя


Щоб привернути увагу людей до екологічних проблем і змотивувати їх замислитися над тим, що ж можна зробити для вирішення цих питань в комунальному закладі «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради пройшла екологічна акція «Наша планета – колиска життя». 

В рамках цієї акції була відкрита бібліотечна екологічна «альтанка», в якій працювала книжкова виставка-інсталяція «Земля у нас одна». Видання, представлені на цій виставці, мають на меті поглиблювати знання про Землю та її біосферу, допомагати формуванню уявлення про сучасну екологію як науку, сприяти вихованню екологічної культури.  


Доповнювали та прикрашали виставку   вироби зі сміття, виготовлені руками користувачів бібліотеки. Присутні познайомились із новим для себе словом «апсайклінг», що в перекладі означає перетворення відходів на нові речі, якість яких значно краща за вихідний матеріал. Учасникам заходу отримали екологічні флаєри, листівки та зелені повітряні кульки.

Що ж потрібно знати та як слід діяти, щоб зберегти екологічну чистоту нашої планети? Про це  та інше присутні   мали нагоду дізнатись з екологічного  бумерангу  «Мову рідної природи розуміти серцем вчись».


Всі учасники екологічної акції зеленими паперовими листочками прикрашали еко-дерево, на яких висловлювали свої побажання та пропозиції щодо збереження природи та покращення екологічного стану довкілля нашої громади. Свої листки-побажання залишили на еко-дереві і користувачі бібліотеки та просто перехожі, які зацікавилися бібліотечною акцією.


Немає коментарів:

Дописати коментар