середа, 22 червня 2022 р.

 

Віддав  народ  велику ціну за рідну  Україну


Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Так ми говоримо та передаємо ці слова з покоління в покоління. 22 червня - скорботна пам’ятна дата закріплена в наших серцях…
Горем і болем Друга Світова увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.
Щороку 22 червня в КЗ «Центральна бібліотека» згадують історичне минуле та вшановують світлу пам'ять мільйонів. На разі, до цієї скорботної події проведено годину пам’яті «Гіркої памяті ковток»

Бібліотекарі розповіли про дорогу ціну, яку заплатив український народ в війні 1939-1945 рр,  повідали присутнім статистику втрат українського народу. Розповіли про звільнення нашого краю від фашистських окупантів та увіковічення пам'яті загиблих.
 З документального відео – перегляду  присутні дізналась про найбільші операції та найвизначніші дати Другої Світової війни.
В читальному залі бібліотеки експонується книжково-ілюстративна виставка «Віддав  народ  велику ціну за рідну  Україну».
Виставка включає матеріали із фондів книгозбірні , які висвітлюють трагічні події історії нашої держави, славлять героїзм, силу українського народу, викликають скорботу за мільйонами загиблих та страчених у лихі часи Другої світової війни. Мета книжкової виставки ознайомити відвідувачів з історичними подіями того часу, представити новітні дослідження та розвідки сучасних вітчизняних та європейських вчених.
Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.
Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар