понеділок, 4 квітня 2022 р.

 Бібліотека проінформує та надасть впевненості тим, хто вимушено змінив місце проживання!


З початку трагічних подій на Україні в КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради створений інформаційний куточок «На допомогу переселенцям», де представлені: міжнародні нормативно-правові акти, послуги бібліотеки – користування Інтернетом, видача книг, перегляд періодичних видань, пошук інформації у власних базах даних, консультаційні послуги по користуванню ПК і пошуку інформації в Інтернет та інші.
Для того, щоб можна було знайти різну інформацію про допомогу, що надає держава переселенцям і біженцям була оформлена папка-досьє « Не залишити в біді», де зібрані документи і матеріали про пільги та допомогу вимушено переміщеним особам. Виготовлені Інформаційні буклети з питань прав ВПО та правової допомоги в їх реалізації : «Щомісячна адресна допомога переселенцям для покриття витрат на проживання», «Тимчасове житло для внутрішньо переміщених осіб», «Як отримати компенсацію за житлові будинки (квартири), які зруйновано внаслідок збройної агресії російської федерації».

Інформаційні буклети надали велику допомогу у роз’ясненні процедур, що стосуються питань грошової допомоги, пенсії, видачі паспортів, обліку та реєстрації місця проживання внутрішньо переміщених осіб.

Немає коментарів:

Дописати коментар