субота, 19 лютого 2022 р.

 

 

Зове на бій Небесна Сотня за України майбуття


Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні". 20 лютого 2014 року в столиці України загинули 48 осіб, яких разом з іншими загиблими учасниками мирних протестів назвали Героями Небесної Сотні.        
До цієї дати КЗ «Центральна бібліотека» підготувала книжкову виставку-пам'ять «Чисті душі, що злетіли в небо».У документальних та художніх виданнях, представлених на виставці, подано огляд подій, що відбувалися в Україні в листопаді 2013 – лютому 2014 років. На полицях можна знайти такі книжки, як: Олег Трайдакало «Майдан погляд зсередини», брати Капранови «Майдан таємні файли», Василь Базів «Армагедон на Майдані», Андрій Курков «Щоденник Майдану та війни",  Михайло Вітер «Літопис Революції Гідності», Олена Герасименко «Майдан після Майдану». 
Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки своїм синам і дочкам спогади про тих, хто загинув під час Революції Гідності. Та… Герої не вмирають! Вони завжди будуть в наших серцях. На їх честь складають вірші, пишуть книги, влаштовують меморіали та співають скорботних пісень. 
Вічна пам’ять і слава Героям! 


                    



Немає коментарів:

Дописати коментар