вівторок, 1 лютого 2022 р.

 

Поет своєї епохи


1 лютого виповнюється 125 років з дня народження Євгена Маланюка – українського письменника, культуролога, публіциста, літературного критика. 49 років він прожив у еміграції, але жодної миті не зрадив Україні.

     З нагоди ювілею митця в читальній залі КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради  презентовано книжкову виставку «Боян степової Еллади», присвячену цій історичній постаті.

Представлені на книжкових полицях поетичні, літературознавчі та публіцистичні твори Євгена Маланюка випромінюють не лише його беззаперечний талант, а й войовничий дух, чітке розрізнення чорного і білого без зайвої толерантності. Його слово - це гостре лезо, це дошкульний сміх над м'якодухістю і слабкістю співвітчизників, це потужний струмінь сарказму і ненависті до ворогів України. Його творчий набуток - це ілюстрація непридатності лібералів у справі боротьби за незалежну державу.

         Щоб привернути увагу підлітків та молоді до творчості письменника - земляка Євгена Маланюка, крім активізації тих знань про письменника, які дала школа, працівники бібліотеки намагалися познайомити своїх користувачів із незнайомими їм поетичними творами поета; сформувати у кожного з них особисте відношення до творчості письменника, викликати зацікавлення до читання та повернути їх у ранг активних читачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар