пʼятниця, 22 листопада 2019 р.


Вогонь скорботи в серці на віки
Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно – надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!  23 листопада в нашій державі  буде відзначатися День пам’яті жертв голодомору.
Народ України схиляє голову, перед трагічною сторінкою свого життя!
В читальному залі бібліотеки для жителів селища експонується книжкова виставка пам’яті «Жорстокі миттєвості Голодомору». На виставці представлені документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.
Для старшокласників КЗ Олександрівської  НВО №1, працівники районної бібліотеки для дорослих провели  вечір-реквієм «Священного хліба творці тонули в голодній річці». Ведучі заходу ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, зокрема і фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї. Учні по черзі зачитували хвилюючі спогади очевидців Голодомору.
Зацікавила молодь книжково-документальна виставка-досьє
«Чорні крила Голодомору». Наприкінці заходу був проведений огляд літератури «І пам’яті свіча не згасне…», під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні.
Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року все одно хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об’єднувати всіх живих одним спогадом, одним сумом, однією надією.


.



Немає коментарів:

Дописати коментар