вівторок, 19 листопада 2019 р.


Ніколи в серці не зітреться вогонь тих днів і тих подій
З нагоди знакового свята для всіх українців – Дня Гідності та Свободи в читальному залі Олександрівської районної бібліотеки для дорослих розгорнуто тематичну виставку «Ніколи в серці не зітреться вогонь тих днів і тих подій». Фотоматеріали та ілюстрації представлені на ній проникливо відтворюють всю палітру буремних протистоянь. Доповнюють виставку друковані видання: хронологічні довідники, літописи очевидців подій, нариси та вірші наших земляків.
    До Дня Гідності та Свободи працівники районної книгозбірні, за тісної співпраці з викладачем історії провели годину історичної правди під назвою «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!» для учнів  ВСП ПТУ №16.
. Під час заходу юнаки дізнались про події, які відбувалися на Майдані та мали змогу більш детальніше дізнатися про початок Революції Гідності та її героїв. Заступник директора НМК ПТО в Кіровоградській області, безпосередній учасник акцій протесту на майдані Незалежності, Гречуха Микола Володимирович поділився із присутніми своїми спогадами та враженнями про події, які відбувалися на майдані та закликав поважати цінності своєї рідної країни. До глибини душі були проникливими патріотичні поезії зі збірки Іванни Павлівни Осос «Червоні маки», які декламували учні навчального закладу. Також глядачі переглянули мультимедійну хроніку «Я обіцяю пам’ятати Вас» та фотосвітлини Небесної Сотні. Учасники заходу ознайомились з книжковою виставкою «України синам вічна слава лине».
   Всіх полеглих Героїв Небесної Сотні присутні вшанували хвилиною мовчання, та запалили свічку, як данину тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.              


Немає коментарів:

Дописати коментар