пʼятниця, 9 серпня 2019 р.


Майстер-клас з розпису пряників
    В Олександрівській районній бібліотеці для дорослих  відбувся майстер - клас з розмальовування медових пряників “Створи свій унікальний пряник”. Майстер-клас з розпису пряників пройшов цікаво, натхненно і результативно.
    Ось вони – неперевершені, яскраві, запашні прянички, кожен з яких розписаний з любов'ю. Майстер-клас, який провела чудова майстриня Анна Чернова зібрав справжніх прихильників цієї смачної і водночас творчої справи. Учасники  імпровізували розпис на різні смаки.
Усі працювали справді натхненно і зосереджено, а як результат – прянички вийшли на славу! Такі красені, що й шкода їх їсти. Цікавою була розповідь майстрині про те, як вона виготовляє  та розписує кольоровою глазур'ю печиво та імбирно-медові  пряники.  Адже пряник - це перш за все витвір народного мистецтва з багатою символікою, яка нагадує культуру людства, а також солодкий сувенір, який наповнює наші серця радістю.
   
Займається майстриня  цією захоплюючою, цікавою і смачною справою близько року, хоча  завжди любила готувати щось смачненьке, а бажання малювати  було ще  з дитинства. Із великим  захопленням відвідувачі бібліотеки різного віку власноруч виготовляли їстівні прикраси. Отримавши рецепт солодощів та заготовки під розпис, учасники майстер-класу виявили неабияку фантазію і майстерність. А зразком для них послужили справжні шедеври, заздалегідь підготовлені майстринею.

    Додому всі поверталися із чудовими виробами, які і їсти буде жаль, а тому вони дійсно прикрасять оселі. А когось, можливо, надихнуть на творчість і добрі справи.

Немає коментарів:

Дописати коментар