четвер, 25 січня 2018 р.

Герої Крут – для нащадків взірець



29 січня 1918 року відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Українські студенти віддали своє життя, аби захистити столицю України Київ від наступу більшовиків. Світова історія знає багато жертв в ім'я ідей, але аналогічної Крутам не було.
В читальному залі районної бібліотеки для дорослих для відвідувачів представлено цікаві книги та статті, документи та фотографії на виставці-пам’яті «Крути! Мужність і посвята, вірність, що міцніша понад смерть».
В районній книгозбірні пройшла ретроспектива пам’яті «Навіки молоді – герої Крут». Бібліотекарі  розповіли молоді про трагічні події далекого 1918 року. Ведучі наголосили, що бій під Крутами - це героїчна й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.
Вчитель української мови та літератури НВО №3 закликала присутніх брати приклад з героїв Крут, які стали взірцем мужності, відданості і незборимості духу. Герої не вмирають. Вони живуть у пам'яті і справах наступних поколінь. Звучала патріотична поезія у виконанні працівників районної книгозбірні. Також учасники заходу переглянули мультимедійну презентацію «Бої смертельні Крутами неслись».
Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії і нашій пам’яті як символ національної честі.

Немає коментарів:

Дописати коментар