пʼятницю, 19 липня 2013 р.


КОЖНІЙ ДИТИНІ – ЛЮБОВ І ПІКЛУВАННЯ

Президент України Віктор Янукович під час розширеного засідання Кабінету Міністрів 27 лютого 2013 року проголосив нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист дітей. Вони передбачають поліпшення державної підтримки, зокрема, дітей з особливими потребами, дітей-сиріт та сімей, які виховують таких дітей.

За круглим столом «Кожній дитині – любов і спілкування» у районній бібліотеці для дорослих зібралися люди різних можливостей, різних професій, уподобань, різного віку – це сім'ї та окремі особи, які добровільно взяли із закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування дітей на виховання та спільне проживання. Їх об’єднала небайдужість до долі українських дітей, і не лише співчуття а і розуміння того, що чужих дітей не буває.
На зустріч із прийомними сім’ями завітала заступник голови райдержадміністрації Литвин Л.І., яка наголосила на пріоритетних напрямках державної підтримки дітей з прийомних сімей та висловила своє бачення розв’язання проблем, які виникають у прийомних сім’ях.
Щоб досягти цієї мети кожна дитина повинна бути  обігріта любов’ю і піклуванням в сім’ї, про створення таких сімей розповіла завідувач сектору опіки і піклування служби у справах дітей С.В. Даниленко. З колом проблем прийомної сім'ї та шляхами їх вирішення ознайомила директор районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Приходько Т.В. На питаннях соціального супроводження прийомних сімей зупинилася провідний спеціаліст РЦСССДМ Безпечна С.А.
 В районі  функціонує 10 прийомних сімей, в яких виховується 15 дітей та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 5 дітей-вихованців та 4 дітей під опікою. 
 І, напевно, недарма місцем проведення круглого столу було обрано бібліотеку, бо книга і бібліотека – важливі компоненти формування моральної та духовної культури людини. Батькам було запропоновано огляд матеріалів виставки на допомогу батькам «Діти – майбутнє України», який провела  провідний бібліотекар по роботі з фондами Мірошниченко Л.С., а провідний  бібліотекар по роботі з дітьми  Литвин Н.Г. приділила увагу темі «Дитина у сучасній бібліотеці: зростаємо разом з книгою».

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар