четвер, 15 грудня 2022 р.

Трагізм долі митця


Микола Куліш належить до того типу письменників, про яких можна сказати: художником слова він народився, бо мав велике й непохитне призначення – писати.

Саме з нагоди 130-річчя від Дня народження українського драматурга бібліотекарі комунального закладу «Центральна бібліотека»  Олександрівської селищної ради завітали до учнів Олександрівського ліцею №1 з усним  журналом «Микола Куліш: творчість долі й доля творчості»

Присутні ненадовго занурились в минуле, щоб познайомитись з трагічною непростою долею талановитого митця Миколи Куліша.


Пригадавши основні віхи його життєвого та творчого шляху та переглянувши матеріали виставки, на якій були представлені твори Миколи Куліша, фотографії з фонду бібліотеки, діти з величезною цікавістю дивились документальне відео «Розстріляне відродження. Микола Куліш», з якого дізнались багато нових фактів з біографії письменника.

А по завершенні учасникам був запропонований інтелектуальний турнір з двома категоріями запитань: «Тестові завдання» та «Так чи ні». Хоча запитання були досить непрості, але учні були активними і відповіли вірно на більшість з них.

Шановні користувачі! Можливість докладніше познайомитись з біографією письменника та прочитати твори Миколи Куліша  Вам з великим задоволенням надасть Олександрівська книгозбірня.


Немає коментарів:

Дописати коментар