пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

 

ЛЮДСЬКОЇ ПАМ’ЯТІ МОСТИ…

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

До цієї трагічної дати в КЗ «Центральна бібліотека» підготували та провели скрижалі  пам’яті «На спомин душі свіча горить». Присутніх ознайомили з трагічними сторінками тих страшних подій української історії, фактами Голодомору, про трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. Учасники заходу дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, переглянули та прокоментували відео – спогад «Про Голодомор на Україні 1932-1933 років».

В читальному залі книгозбірні діє  книжкова виставка «Скорбота  пам’яті людської».  На виставці представлені документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом. Читачі бібліотеки дуже цікавлятсья книгами з цієї виставки. Все таки люди хочуть знати історію нашого народу і країни. Книжкова виставка ще раз закликає кожного згадати ті трагічні для України 1932-1933 роки та помолитися за кожну безневинно загублену душу.



Немає коментарів:

Дописати коментар