субота, 30 жовтня 2021 р.

 

ЦЕЙ ЧАРІВНИЙ СВІТ ПРИРОДИ

 Історія траволікування налічує не сотні, а тисячі років, і лікарські рослини археологи знаходили навіть на стоянках первісної людини. Їх можна знайти буквально скрізь: у полі, на луках, у лісі, на болоті, у саду. Вони - найбільше диво природи, царство краси і наше цілюще багатство.


Прихильники лікування за допомогою народної медицини впевнені, що організм людини може і повинен бути здоровим, оскільки люди — породження природи, а вона, як відомо, мудра, і значить здоров’я — це природно.

Лікування рослинами ґрунтувалося на уявленнях про "чудодійну" силу трав. Люди збирали рослини у певний день і час (на свято Івана Купали, при повному місяці тощо). Віру людей у цілющу силу рослин використовували знахарі, ворожбити, ченці, які знали особливості лікарських трав. 

         Лікарські рослини – одне з основних джерел одержання лікувальних і профілактичних засобів сучасної медицини.

Зорієнтуватися у навколишньому світі рослин, оцінити їхню важливу роль у житті планети і нашому житті, навчитися шанувати зелених друзів, дбати про їх збереження та примноження, зрозуміти тонкі взаємозв'язки між рослинами в природі, які так легко порушити, але так важко поновити, читачам Олександрівської центральної бібліотеки допоможе книжкова виставка: «Ми – люди, поки є природа».

Біля книжкової виставки бібліотекар провела бесіду  «Так лікує сама природа». Вона розповіла про найпоширеніші у медичній практиці лікарські рослини, дала короткий ботанічний опис кожного виду, розповіла про зберігання та застосування а також календар збирання лікарських рослин.

         У наших книжкових фондах є книги даної тематики. Запрошуємо вас прийти до бібліотеки, щоб ознайомитися з цією літературою.

Бережіть себе, будьте здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар