пʼятниця, 20 серпня 2021 р.

 



Моїй Україні - 30 незалежних років

30 років тому нездійснена мрія багатьох поколінь втілилася в життя: Ми стали вільною та незалежною державою!

 Напередодні  Дня  Незалежності України КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради організувала для  користувачів книжкову виставку «Незалежна і єдина, будь на віки, Україно!» та перегляди літератури, матеріали яких висвітлюють історичний шлях, пройдений нашою державою та перспективи розвитку України, вшануванню пам’яті громадян, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність та державний суверенітет нашої держави.

 З нагоди свята працівники бібліотеки провели патріотичну акцію «Велич України». Учасників акції зацікавив документальний екскурс  «Крізь віки до незалежності». В захопленні переглядали і матеріали в бібліобюро «Наше серце – Україна!», біля якого величаво розвівався український прапор, а поряд гордо вимальовувалися дві цифри-красуні – 30.

  Цікаво пройшло бібліошоу «Душа України», яке включило вікторини та конкурси на знання українських прислів’їв та пісень. Саме тут всі учасники піднесено заспівали рядки з гімну України. Присутнім сподобалась виставка-інсталяція «Хвала майстерності рук: розмаїття творчості». Привернув увагу айстопер «Земля багатої краси», де були представлені багатства нашої врожайної землі, а налиті яблука та груші припрошували «бейджиками» учасників дійства частіше відвідувати нашу книгозбірню. Користувачі бібліотеки та гості акції із задоволенням фотографувалися біля фотозони «Україна – це ми», яку створили працівники бібліотеки. Безпосередньо глядачі  піднесено читали уривки поезій українських поетів  в поетичній сповіді «Пригорнусь душею до Вкраїни, засміюсь, заплачу, помолюсь…». А свої особисті вірші про Україну декламувала Шнапер В. Л. Бібліотекарі ознайомили гостей свята з новинками літератури сучасних українських письменників та поетів.

 Були в нас і нагороди. Помічник-консультант Олеся Довгого  Катерина Бондаренко вручила активним учасникам акції цінні подарунки, а працівники бібліотеки за українською традицією всіх присутніх пригостили пиріжками та фруктовим напоєм. З ентузіазмом працювали і на майстер-класі «Мелодія українського віночка», де бажаючі виготовляли власноруч українські  віночки для себе та друзів. Перехожі, і здивовано, і радісно віталися у челенджі «Здоровеньки були», де обов’язковим атрибутом була цукерка на долоні працівника бібліотеки, яку віддавали зустрічному. В перервах між заходами, в піднесеному настрої, присутні слухали гру на гармошці у виконанні користувача бібліотеки Андрія Рибалки. Та не лише слухали, а  й підтанцьовували під запальну українську мелодію, за що  гармоніст отримав нагороду – великого кавуна і деревяну ложку для куліша.

На закінчення акції дружно і радісно пройшов флешмоб «Мрія одна – мирна незалежна Україна».

Любіть Україну!  Зі святом Вас!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар