четвер, 24 червня 2021 р.

 

Конституція – оберіг нашої державності

День Конституції України відзначається щороку 28 червня. Це державне свято, історія якого почалася з 1996 року та супроводжувалась довгими обговореннями та дебатами.

День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. Конституція – це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов’язки держави, суспільства та громадян.

Олександрівська центральна бібліотека долучилася до святкування головного національного свята країни – дня Конституції. У читальному залі книгозбірні  розгорнуто книжкову виставку «Поколіннями вимріяна Конституція», де представлена література та інформаційні матеріали, які знайомлять користувачів з  історією конституційного творення в Україні, розповідають про коріння Української Конституції.

Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції (від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України). Напередодні дня Конституції працівники бібліотеки провели акцію «Конституція – основа моєї держави»,  під час проведення якої ознайомили присутніх з історичними передумовами прийняття Основного Закону України. Не залишила байдужими наших жителів виставка-інсталяція під назвою «Творіння рук, душі та серця».

На виставці були представлені роботи користувачів нашої бібліотеки: намальовані та вишиті бісером і гладдю картини, вишиті сукні, витинанки та інші поробки. Бібліотекарі нашої книгозбірні підготували для користувачів чергову цікавинку - онлайн-вікторину під назвою «Основа життя – мій закон основний», відповівши на питання  якої кожен може визначити свій рівень обізнаності з Основним Законом України. Вікторина  розміщена на сторінці нашого сайту «Ігри, вікторини, кросворди» або за посиланням  https://learningapps.org/watch?v=pb5n5571a21.


Конституція України наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, честі й гідності, недоторканності та безпеки. Нехай ці демократичні засади стануть реаліями сьогодення для кожного українця. Від щирого серця бажаємо усім міцного здоров’я, наснаги, невичерпної енергії, оптимізму та нових звершень в ім’я процвітання України! Нехай злагода, мир та добро панують у серцях кожного із нас, а у душі  міцніє почуття гордості за нашу Батьківщину!

Немає коментарів:

Дописати коментар