вівторок, 29 січня 2019 р.


Крути: і сум, і біль, і вічна слава

         29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. 
 До цієї дати  Олександрівська районна бібліотека для  дорослих організувала і провела  цикл заходів «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ». У читальному залі бібліотеки  відбувся захід, приурочений цій даті – година звитяги "Юних сміливців  лиш  жменька була - із серцем зі  сталі  і  духом  з  граніту". Бібліотекарі  розповіли присутнім про бій під Крутами, наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року — це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації.
    Бібліограф ознайомила з літературою, яка є в бібліотеці з цієї теми. Також вони переглянули  виставку-пам'ять  «Залізним  кроком у  віки герої Крут ідуть». Для всіх бажаючих пройшов пізнавальний кінозал «Пам’ятаємо про Крути», присвячений далеким подіям на невеликій станції Крути 29 січня 1918 року. До перегляду документального фільму «Крути – молода кров» з серії «Україна – забута історія» долучились користувачі бібліотеки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар