середу, 18 липня 2018 р.


                      Читаємо   Марка Кропивницького

      Олександрівська  районна бібліотека прийняла участь у конкурсі з популяризації творчості класика української літератури Марка Кропивницького " Читаємо Марка Кропивницького". В читальному залі відбувся літературно-театральний вернісаж "Апостол сцени - Марко Кропивницький" присвячений славетному земляку - фундатору українського професійного театру, видатному актору, режисеру, драматургу.
      Ведучі розповіли про роль Марка Лукича Кропивницького в історії вітчизняної та світової культури. Про батька Марка Кропивницького Луку Івановича, який проживав у селі Хайнівка нашого району розповів директор Олександрівського районного краєзнавчого музею В. Білошапка. Він презентував матеріали музейної виставки "Нещаслива доля батька засновника українського реалістичного театру", яка містить цікаві факти його життя, фотоматеріали та документи родини Кропивницьких.
     Споглядаючи життя краян, він створював безсмертні образи, неначе вихоплені з самої народної гущі. У яскравому монолозі Оксани із драми "Доки сонце зійде, роса очі виїсть", який показала користувач бібліотеки, відтворено спалах почуттів селянської дівчини, що мріє бути разом з коханим і вірить, що попереду - щасливе життя.
        Особливо тепло була сприйнята мультимедійна презентація "Талант дужий і неповторний: Марко Кропивницький". Натхненно звучали поетичні рядки, присвячені корифею українського театру.
    Гостям було презентовано виставку-персоналію "Феномен Марка Кропивницького". Видання, представлені на ній, знайомлять з віхами життя геніального актора, режисера і драматурга та почерпнуть мудрості з його творів.

Немає коментарів:

Дописати коментар