пʼятницю, 18 травня 2018 р.


                ВИШИТІ ВІЗЕРУНКИ ДОЛІ

З нагоди Дня вишиванки працівники Олександрівської районної бібліотеки організували етнографічний перфоманс  «Вишиванка – твій генетичний код». В районній книгозбірні розгорнуто виставку-інсталяцію «А я іду по світу в вишиванці». Завдяки оригінальному оформленню виставки-інсталяції, користувачі мають змогу ознайомитись з сучасними та старовинними зразками вишиванок. У цей день бібліотекарі влаштували фотосесію олександрівців та вуличну промацію «Одягнімо, друже, вишиванку!», під час якої розповідали перехожим про українське національне вбрання, його історію, символи, роздавали флаєри та запрошували нових користувачів до бібліотеки.
Для старшокласників КЗ «Олександрівське НВО № 1» бібліотекарі провели музично-поетичні посиденьки «Моя вишиванко, червона калино, ти символ Вітчизни з прадавніх часів». Учасники творчо взяли участь у акції «Одягни книгу у вишиванку». Закінчився захід флешмобом «Я люблю вишиванку».
Наш Олександрівський край славиться майстринями-вишивальницями. Тож Євгенія Воропай провела  майстер-клас вишивки хрестиком під назвою «В нитку мрію укладаю», а також презентувала свої роботи. Ще один майстер-клас «Магія вишиванки» в районній книгозбірні провела майстриня Олена Горовенко, яка вишиває бісером. У цей день в бібліотеці відбулась яскрава фотосесія «Вишиване селфі».


Немає коментарів:

Дописати коментар