неділю, 22 квітня 2018 р.


Знай свої права, Людино!

З метою удосконалення правопросвітницької діяльності, поширення інформування про систему захисту прав людини, формування правової культури користувачів бібліотеки та на виконання плану заходів з реалізації на території Кіровоградської області правопросвітницького проекту “Я маю право…” в районній бібліотеці підготовлено книжково-інформаційну виставку “На вістрі Закону”, проведено інформаційну мозаїку “Право: без таємниць”, підготовлено буклети “Знання законів тебе захищає” та досьє “Громадянин України в правовому полі”.
    У районній бібліотеці чітко поставлена консультативна робота за участю працівників правоохоронних органів, органів юстиції, незалежних юристів, бюро правової допомоги. Тут розгорнула роботу бібліотечна юридична клініка (ЮК) “Країна ПравознавіЯ”. Під час годин правової орієнтації “Феміда” проводяться правові зустрічі з фахівцем бюро правової допомоги І. Чорним. Вже відбулися зустрічі на теми: “Сімейне законодавство в питаннях і відповідях”, “Соціальні гарантії матері і дитини”, “Жінка під захистом Закону”.
    Бібліотекою спільно з бюро правової допомоги проведено цикл консультаційно-пізнавальних уроків “Правове перехрестя”. До циклу ввійшли – пізнавальний урок “Знай свої права, Людино” (ЦБ), пізеавально-правова подорож “Молодь і Право: розуміти, знати, дотримуватися”. Для учнівської молоді проведено правову гру “Правовий компас”. На базі Інтернет-центру діє служба соціально-правової орієнтації ветерана “Необхідно знати: права, соціальні гарантії, захист”, на запитання пенсіонерів відповідають чергові громадської приймальні, бібліотечні працівники готують правове досьє ветерана “Полудень віку під егідою права”.
    Для юні готуються спільно з бюро правової допомоги підготовлено правові порадники “Житло: купівля-продаж, даровизна, спадщина”, “Кожній родині – державний захист”, “В об’єктиві закону – літня людина” та ін. Систематично обновляються матеріали прес-вітрин “Правові рубрики читай – закони всі знай!”, “В нових Законах – надія на краще”, куточка проблемних питань “У світлі українського законодавства – …” (підготовлено випуски: …ветерани, мати і дитина, чорнобильці, пайовики, студенти) та ін.
    Бібліотеки сприяють підвищенню рівня правової обізнаності користувачів в доступній формі, готують інформаційно-правові матеріали, районна бібліотека задовольняє запити в правовій інформації за допомогою новітніх інформаційних технологій та в партнерстві з бюро правової допомоги.


Немає коментарів:

Дописати коментар