понеділок, 12 грудня 2016 р.


                         ТИЖДЕНЬ ПРАВА

З 5 по 9 грудня 2016 року в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права. Ця акція вже стала традиційною і відбувається щорічно в тиждень, який включає 10 грудня – День прав людини, який у світі відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
В читальному залі Олександрівської районної бібліотеки для дорослих з початку грудня діє книжково-інформаційна виставка «Україна – правова держава». Матеріали виставки – декларація прав людини, нова література з питань права та газетні матеріали, на абонементі оформлено книжкову полицю «Закон гарантує, держава забезпечує», де можна було знайти корисні для себе матеріали з різних галузей права, в тому числі про права людини в Україні і світі, забезпечення рівних прав чоловіків та жінок в Україні тощо.
В рамках тижня права у стінах районної бібліотеки  проведено мозаїку правознавчих порад «Сам собі адвокат» та піраміду знань «Закон та право для всіх єдині». Тематика проведених в рамках Тижня заходів сприяє підвищенню рівня правової культури читачів бібліотеки, інформованості молоді про їхні конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації та захисту.
Також  надавалася правова інформація населенню в Інформаційно-ресурсному центрі бібліотеки, проводилися огляди літератури з правової теми. Розповсюджувалися буклети «Право в нашому житті», «В об’єктиві закону – молода сім’я» та пам’ятка «Юридичний компас»  з переліком правової літератури, яка є в районній бібліотеці та переліком основних законодавчих Інтернет-ресурсів.
Заходи, які проводились в бібліотеці, спрямовані на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар