субота, 4 травня 2024 р.

 Доторкнутися серцем до подвигу

8 травня, у День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років, українці вшановують тих, хто боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни. Друга світова війна була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів у ХХ столітті.
Відзначати День памʼяті 8 травня – європейська традиція памʼятання про Другу світову війну, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.

До Дня пам’яті жертв Другої світової війни та Дня перемоги над нацизмом в КЗ «Центральна бібліотека» Олександрівської селищної ради оформлено виставку-вшанування « Пройшла війна стежками долі…». Книжкова експозиція включає матеріали з фондів бібліотеки, що висвітлюють події Другої світової війни, зокрема важливу роль України у перемозі над нацизмом. На виставці представлено видання, в яких детально проаналізовано причини, хід та наслідки однієї з найкривавіших воєн ХХ століття, спогади безпосередніх учасників бойових дій.
Представлені матеріали виставки вкотре нагадують, що ми не маємо морального права забувати тих, хто поліг на фронтах Другої світової війни і здобував Велику Перемогу. Плин років не стирає глибокого сліду в серцях і вічний біль у народній пам’яті.
Запрошуємо всіх бажаючих ще раз перегорнути героїчні сторінки історії нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар